Hildering Go!Paint

Innovation in decoration

De verwarmde verfemmer die je helpt om je verf perfect te verwerken

Hildering Flow-Control

Voorkom verfproblemen

Van al onze producten heeft FlowControl de meeste invloed op het resultaat van jouw schilderwerk. De viscositeit van verf bepaalt namelijk mede de kwaliteit van de aangebrachte verflaag. Te dikke verf kan onder andere leiden tot rimpelvorming, het schroeien van verf, zakkers en barsten. Verdunde verf kan leiden tot glansverlies, verminderde laagdikte, dus minder bescherming en tot zichtbare kleurverschillen. Bovendien veroorzaakt verdunde verf druipers wanneer de temperatuur in de loop van de dag toeneemt.

Verfproblemen

Onverdund, maar toch soepel

Schilderen op steiger

FlowControl stelt je in staat om onverdund de verf aan te brengen, ook al is de verf in je pot stroperig, want met de FlowControl wordt de verf lekker soepel om te verwerken. En uiteindelijk verwerk je de verf precies zoals het bedoeld is door de verfproducent.


Werking

FlowControl is een verfemmer die op basis van het au bain-marie principe verf verwarmt naar de ideale temperatuur voor verwerking. De temperatuur stel je eenvoudig in tussen +/- 15 en 30⁰C en kun je aanpassen voor het type verf waar je mee werkt. De oplaadbare accu geeft je tot maximaal 8 uur per dag verwarmde schildertijd. Door lichtgewicht materialen te gebruiken, een speciaal hengsel toe te passen en niet meer dan 0,75 L verf tegelijk erin te plaatsen is FlowControl nauwelijks zwaarder dan een normaal strijkvaatje.

Hildering Flow-Control

Toepassing

De FlowControl is zowel binnenshuis als buiten te gebruiken. Niet alleen in de koude wintermaanden, ook in de herfst en lente zelfs tijdens de koude ochtenduren in de zomer. Eigenlijk gebruik je de FlowControl elke keer wanneer je anders wilde gaan verdunnen, omdat je verf niet goed vloeit. Vooral oplosmiddelhoudende verfsystemen (alkyd verven en lakken), maar ook watergedragen verfsystemen (acryl verven en lakken) en lijnolieverven kunnen profiteren van de verwarmde FlowControl.

Ideaal toepasbaar voor woningonderhoud, onverwarmde (nieuw)bouwprojecten, onderhoud aan schepen, schilderwerk in loodsen en overig schilderwerk waarbij een goede vloei van belang is.

Ervaringen van FlowControl gebruikers

Marinus Mensink, applicatie specialist Akzo Nobel Sikkens:
"Ook in het najaar en in de winter is de kwaliteit van de verf gewaarborgd. Verdunning behoort tot het verleden"

Sander Aarts, Moonen Onderhoud en Renovatie:
"Met de FC kan ik sneller werken omdat de verf beter vloeit en makkelijker en sneller te verwerken is. Met ideale laagdikte. Een investering voor betere kwaliteit en deze pot betaalt zichzelf ook terug, omdat het materiaal verbruik lager is, dan bij een conventionele pot."

Wouter van Lunteren, Van Lunteren Schilder- en Spuitbedrijf:
"Dankzij dit product kan ik verf op locatie verwerken met exact dezelfde producteigenschappen als in het applicatie lab van de verffabrikant. De verf strijkt een stuk lichter, vloeit mooier, besnijdt en droogt veel beter. Ik denk dat ik hierdoor op goede dagen +/- 30% sneller schilder. Dus binnen no­-time terugverdiend..."

Wim Finke, Kwaliteit Schildersgroep:
"Hiermee breng je de goede laagdikte aan. Het gaat absoluut niet strepen, vloeit gewoon perfect."

Roelof Ham, Klussenbedrijf R Ham:
"Ik stond met 3, 4 graden buiten te schilderen met een high gloss. Werkt perfect. Verf blijft lekker soepel. Prachtig resultaat en helemaal zonder dauw- of vochtplekken."

Randy Smeets, RS Schilderwerken:
"Ik was eerst bang dat het zwaar zou zijn, maar eenmaal aan het werk valt dat reuze mee. Hij kan ook heel handig hangen aan een haak aan de ladder."

Will Herreijgers, Herreijgers Schilderwerken Monumentenschilders en Mousselineglas:
"Vandaag de verwarmde verfpot van Go!Paint voor de eerste keer gebruikt. Direct nog een exemplaar aangeschaft. Wat een fijne manier van schilderen. Zonder de verf te verdunnen een goede viscositeit bij koude en zoals vandaag in de wind. Geen glans en kleurverlies door toevoeging van verdunningsmiddelen. Kortom; ook op de minder goede schilderdagen, mooi en vol lakwerk."
Twee weken later:
"Inmiddels hebben we er twee in gebruik en de resultaten die we er mee halen zijn verbluffend te noemen. Vorige week nog een voordeur afgelakt met onverdunde, maar verwarmde lak. prima gelukt, mooie vloeiing en een mooie volle superglanzende eindlaag.
Door de verfpot bij onze klanten te promoten als de kans om ook bij minder mooi weer een volle laag aan te kunnen brengen, beginnen ze ook al wat extra werk op te leveren."

Martin Guest, Master Decorator at M.J. Guest Ltd:
"It's a fabulous product - transforms how you work. Simple and brilliant!!! Works a dream in Otex, product of the year IMO."

Wayne de Wet, multiple award winning decorator, more…:
"This is an incredible bit of kit, really changes the way we work. I find FlowControl the painters product of the decade, even century! I am so happy to not have to thin paint any more… Which all painters do."

Chris Twaites
"I bought the FlowControl this week, I used it when applying Sikkens white gloss, the difference when the paint has been warmed up really makes it so easy to put on and faster. I recommend buying this product. I used the same paint a couple of days before without the FlowControl, the paint was cold and it was hard work, when I was painting panel doors inside. Very good product!"


Go!Paint

Gebruiksaanwijzing

Flow-Control handleiding

Download brochure

Flow-Control leaflet

Persbericht

Flow-Control in The Decorator

Milieuvriendelijk

EKO vriendelijk schildershulpmiddel
ECO friendly
painter tool

Dutch Design
FlowControl